Minutes of Meeting

A Minutes of Meeting, avagy rövidített nevén MoM helyettesíti a hagyományos jegyzőkönyveket, ám azon túl, hogy az adatokat rögzíti - erre bármelyik szövegszerkesztő alkalmazás is képes -, a jegyzőkönyvhöz kapcsolódó tevékenységeket automatikusan elvégzi (workflow-ba rendezi). Ez alatt értendők a jegyzőkönyv változásairól hírt adó vagy a feladatok határidejének lejártára figyelmeztető e-mailek, valamint a jegyzőkönyv automatikus lezárása egy adott határidő után.

A program olyan adatbázisban tárolja a jegyzeteket, melyben egyszerű és gyors a keresés, illetve több szempont szerint végezhető szűrés.

Egy jegyzőkönyv élete

  • A jegyzőkönyv rögzítése a MoM programban
  • Amint a szerkesztő a "Jegyzőkönyv befejezése" gombra kattint, a Jegyzőkönyv státuszból átkerül a dokumentum a Piszkozat státuszba.A program automatikusan e-mait küld az értekezlet résztvevőinek a részletekről, tájékoztat a "Piszkozat" létrejöttéről és elérhetőségéről, és egyben felhívja a résztvevők figyelmét, hogy küldjék el megjegyzéseiket a piszkozattal kapcsolatban.
  • A megjegyzéseket a jóváhagyó bírálja felül, és építi be a jegyzőkönyvbe.
  • A megjegyzések elküldésének határideje lejár, a dokumentum automatikusan átkerül a harmadik, Piszkozat megjegyzések után státuszba.
  • A jóváhagyónál megjelenik a "Jóváhagyás" gomb, melyre ha rákattint, a jegyzőkönyv a Végső státuszba lép. A rendszer e-maileket küld a kész jegyzőkönyvről a célszemélyeknek (résztvevők és mások, akiket informálni szeretnénk a megbeszélés eredményéről). Ha a jóváhagyó személy elmulasztja ezt megtenni, a MoM automatikusan lezárja a jegyzőkönyvet a határidő lejártakor.

A jegyzőkönyvben rögzített feladatoknál beállítható, hogy kiknek és mely napokon küldjön a program figyelmeztető e-maileket, melyek a feladatok elvégzésére, határidejére emlékeztetnek. Ez a funkció működik még nyitott és már lezárt (jóváhagyott) jegyzőkönyvek estében is.

Hogyan könnyíti meg a MOM a munkáját?

MoM webes alapokon

MoM IBM Lotus Notes alapokon